Effekt
Hampeolie optages hurtigt gennem huden og er ikke-komedogen, hvilket vil sige, at den ikke tilstopper hudens porer og ikke fedter. Olien virker vitaliserende, blødgørende og fugtgivende. De fugtgivende egenskaber kommer fra et højt indhold af blandt andet Omega-6 fedtsyrer, som forbedrer hudens barrierer og derved forårsager en reduktion af det transdermale vandtab og dermed en forbedret hydrering, som kommer til udtryk som en fugtmættet og sund hud. 

Produkter med hampeolie virker desuden beroligende og afhjælper rødme og irritation. Derfor er produkter med hampeolie gode til tør og irriteret hud. Derudover er olien også god til problemhud, der har brug for fugt og ro.

Hampeolie har også et højt indhold af E-vitamin, karoten (forløber for A-vitamin), fytosteroler, fosfolipider og flere mineraler, herunder calcium, magnesium, svovl, kalium, fosfor og små mængder jern og zink.
Olien har altså masser af gode
indholdsstoffer, men indeholder ikke det psykoaktive stof THC, som kan forbindes med cannabis og marijuana. Derfor er olien fuldstændig ufarlig og ikke euforiserende.

Oprindelse
Hampeolien som bruges i Lukallis produkter kommer fra Møllerup Gods på Mols, hvor familien Gamborg dyrker og forarbejder hamp på alle måder, således at der både fremstilles fødevarer, fibre og den dyrebare olie. 

Anekdote
Hamp er en af verdens ældste nytteplanter og tidligere blev hamp dyrket i stor stil i Danmark. Det skandinaviske klima giver gode muligheder for at dyrke hampeplanter og derfor dyrker Møllerup Gods på Mols hamp uden brug af sprøjtemidler, hverken mod ukrudt, svamp eller insekter. Hampen er en etårig plante som udvikler sig fra frø til en optil 3 meter hør plante på blot en sommer. Planterne skyder i vejret hen over sommeren og høstes først på efteråret hvorefter olien presses ud af frøene ved en skånsom koldpresning. ​

Her bruges hampeolie
Du finder hampeolie i vores Restoring night cream og Nourishing hand cream.