Lukalli blev grundlagt af Ellen Attermann med et ønske om at påvirke vores forbrug i en mere bæredygtig retning. Ellen er uddannet farmaceut og har læst i Schweiz, hvor man lægger stor vægt på den oprindelige farmaceutiske fremstilling hvor plantebasseret medicin stadig vægter tungt. 

Jeg husker, at vi skulle lære 120 forskellige lægemiddelplanter udenad
– både med indholdsstoffer, og navne på tysk og latin

Efter mange tankeudvekslinger faldt beslutningen om, at gå i gang med en ny hudplejeserie. Ellen udarbejdede en ønskeliste med planter som er gavnlige for huden. Udover at planterne skulle have et relevante indhold af aktive stoffer med dokumenteret gavnlig effekt, skulle planterne også kunne dyrkes bæredygtigt i Danmark. Det vil sige, uden brug af drivhus, storstilet brug af pesticider og tilførsel af vand. Med andre ord, det skulle være planter, som naturligt trives her i vores nordiske miljø. 

Der lå et stort arbejde i at finde de rigtige ingredienser og i at komme ud til forskellige producenter rundt om i Danmark. Det har været en meget berigende proces og jeg er super stolt af vores tætte partnerskaber som er fordelt rundt i hele landet.

Udarbejdelsen af de helt rigtige recepter skete i samarbejde med hudplejeeksperter og fremstillingen af produkterne sker selvfølgelig her i Danmark og så lokalt som muligt. 

Jeg har været rimelig kompromisløs og kræsen i forhold til at source ingredienser og emballage. Det er lykkedes i høj grad at skaffe ingredienser fra Danmark, men nogle ting har jeg ikke kunne få. Derfor kommer vores hyldeblomstekstrakt fra Schweiz, hvor jeg stadig har stærke relationer. Ligeledes har jeg været nødt til at gå lidt ud over landets grænser for at finde den rigtige emballage og vores glas er således fremstillet i Tyskland og vores pumper kommer fra Frankrig.”

Lukalli er på en rejse som først lige er begyndt. Der arbejdes hele tiden på at blive bedre og mere bæredygtige.